Iris

De hele basisschool door dikke vriendinnen, die van stoere actie hielden: Anna Noor en Iris. Elk kind aan huis in het gezin van de ander. Ze gingen verschillende wegen in het middelbaar onderwijs, maar bleven elkaar zien. Heel veel paardrijden; ook met Susan en Paulien.  Ze ondernamen samen bijvoorbeeld nog tochtjes op het paard van Zwolle naar Heerde. Even bij de oma van Iris langs…

Iris ging van 1996 tot 2000 elke zomer met Anna Noor en mij mee op vakantie. Steeds heel vroeg van huis; de dames op de achterbank met slaapzakken en kussens en als ze helemaal wakker waren, reden we meestal al in Frankrijk. Dan geinen over de mensen in andere auto’s, (meestal hun 😉 ) muziek, spelletjes, babbelen en genoeg te eten en snoepen. Het na het eerste jaar eigenlijk al vanzelfsprekend dat we met ons drieën gingen. Een aantal keren was de formule een grote stad (een dagje op en neer van een kampeerplek niet te ver uit de buurt) en een mooie plek met bergen en water. Een riviertje, een meer, de zee. We waren in Londen (Anna Noors Spice Girl periode en dus o.a. op zoek naar van alles  wat daar mee te maken had), Parijs en Barcelona. Heel gemakkelijke medereizigers, ze lieten zich graag meenemen naar de plekjes die ik bedacht en vonden het ook heerlijk om autoritten te maken en zich mee te laten slepen naar de stadjes, kastelen, gorges die ik in Frankrijk op het oog had, en evengoed naar Stonehenge en de rotsige kusten van Cornwall en Wales.
Iris en Anna Noor konden heel goed met elkaar overweg. Ze vonden elkaar ook in de humor en probeerden graag samen mij in de maling te nemen. En ze deelden natuurlijk de actie. Klimmen, het water in van riviertjes, meertjes en de zee, paardrijden waar het kon. In de Vogezen gebruikten ze een waterval als glijbaan: in hun spijkerbroeken van de rotsen omlaag.

Ik heb veel van het plezier gezien dat Anna Noor met Iris gehad heeft. Een lieve vriendin, waar Anna Noor blij mee was en die ik ook heel prettig in de omgang vond. Ik heb meegenoten van deze vriendschap en ik ben er dankbaar voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.